BUDAI SZAUNA

Politikai hőmérő egy forró kis helyiségből.

DZSIHÁD A SZAUNÁBAN 2.

2019. december 05. 22:23 - oddbinsa

A minap gyanútlanul ülök a szaunában, jól megérdemelten, hisz leúsztam az adagomat, egyszercsak bejön két nő és egy férfi egy tiszta magyar szia kíséretében, majd furcsa "német" nyelven beszélget. A „szia” miatt rákérdeztem, hogy mégis milyen nyelven nyomatják? A hozzám hasonlóan szőke lány mondja, hogy törökül, mert törökök. Nézek kikerekedett szemmel, mert a férfi az tényleg annak tűnik, a kis gömbölyded nő is, de ő nem. Attól még jobban elcsodálkozom, hogy feltoluló kérdéseimre kiváló magyarsággal adja a választ a szőke, József Attilát fordít és másokat, mert magyar szakos és műfordító és imádja a magyart. Aztán a Németországból őt meglátogatni jött barátai kedvéért angolul folytatjuk a csevegést. Kiderül, hogy először vannak itt, és ez az első napjuk Budapesten. Nem maradnak sokáig - ez megnyugtató - mennek vissza Némenthonba az egyetemre kutatni. Egyébként eddig kiváló kedélyességgel zajlik a csevej. Mondom magamban, ha már így adódott a vaskos "nemzetközi helyzet" a szaunában, majdnem pucéran a törökökkel, akkor rá is kérdezek, ahogy szó szót követ, hogy mégis merre hány méter szerintük Európa állapota. A srác nyom egy óvatos bla-blát, erre válaszul mondom, hogy én ennél őszintébb leszek. Mi innen a fürdők városából nem nézzük túl nagy lelkesedéssel, ahogy német városok zöld párti muszlimokat választanak polgármesterükül. Erre a srác mondja, hogy hát azok nem is muszlimok, vagyis csak annyira, mint ő. Mert, hogy ő az. Úgyhogy a szaunában elkezd melegedni a hangulat. A nemzetközi helyzet fokozódik... Persze-persze Törökország NATO tag, meg szinte Európa és minden kétséget kizáróan ők kvalifikált kultúremberek.

sauna_ablakos_k.jpg

Szó szót követ a kis dundi hölgy pedig végül felmondja leckét, hogy az Európába özönlők mennyi hasznot hajtanak, ez ki van mutatva. Nem hiszek a fülemnek. Ezen a ponton izzadunk már cefetül. Rég ki kellett volna menni a kis forró helyiségből. De a nemzetközi helyzet fokozódik, a beszélgetés nem állhat le, és ekkor már nem marad más reményem, mint a József Attilát fordító lány. Végül mégis a forróság győz és egy világbéke fordulattal, ami az én számat hagyja el, kiömlünk a szaunából. A lányokkal nevetünk... De engem ez az egész nem hagy nyugodni...

T.H.

(Ez egy másik Budai Szauna.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budaiszauna.blog.hu/api/trackback/id/tr3515340296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása