BUDAI SZAUNA

Politikai hőmérő egy forró kis helyiségből.

HASZNÁLD A KÉSZPÉNZT AMÍG TEHETED, MERT MEGSZŰNIK!

2022. március 16. 19:27 - oddbinsa

 

Modern rabszolgaság a láthatáron. Megszűnik a készpénz. Miért? Vajon mikor töri át a nyilvánosság falát ez a járvánnyal és háborúval leplezett pénzügyi tabu?

 

Viccesen, gúnyosan, empátia nélkül, hisztérikusan, azaz a virtuális térben egyre csak hangoskodva igyekszem felhívni az emberek figyelmét az alternatív pénzügyi körökben jó ideje visszhangzó figyelmeztetésre, az évtizedek óta tervezett pénzügyi átalakulásra. Míg a vírussal és a szomszédos háborúval terelik a nép figyelmét addig a háttérben a pénzügyi rendszer „reformja” címén a készpénz megszüntetését szervezik a nemzetközi térben. Akik a világot csődbe vitték, azok most meg is akarják menteni.

Nem rémlik ez valahonnan kicsiben?

Magyarországon átéltük a rendszerváltás leple alatt lezajlott gazdasági hatalomátmentést. De ezt most nem csupán egy tízmilliós nép rovására, hanem az emberiség rovására követik el. Kik? Azok, akik csődbe vitték, eladósították, kirabolták, elszennyezték, megbetegítették, tudatosan félreinformálták a közt. A konkrét személyek megnevezését sokan óhajtjuk.

A „nem létező háttérerő” a CBDC a Central Bank Digital Currency, azaz központi banki digitális valuta bevezetésén dolgozik. A „nem létező háttérerő” röviden: a FED Reserve (az usa központi magán bankja) az ECB (Európai Központi Bank) a BIS (Bank of International Settlements, Svájc, Bázel) az IMF, a World Bank, BlackRock, Vanguard, Google, Amazon, Facebook…, stb..., és a kényszerűen előbbiek pénz és adatszivattyújára kötött nemzeti bankok.

Ha a közeljövőben megszüntetik a készpénzt, és csak digitális „pénz” lesz, a legutolsó wc papír vásárlás is láthatóvá ellenőrizhetővé válik, és mivel a gugli és a fészbuk már mindent is lát, ha nem a hatalomnak megfelelő módon viselkedsz és eltérő véleményen vagy kedves olvasó, le is tiltják a CBDC kereted. A modern rabszolgásítás kezdetét veszi a CBDC-vel.

lejart_kartya_polit_nezet_k.jpg

"Elnézést Uram! A kártyája elutasítva. A politikai nézetei miatt."

Nehezen töri át a szélesebb nyilvánosság falát, hogy a nyakunk körül szorul a hurok, hiába beszélnek erről már sokan az alternatív nyilvánosságban. Fabio Vighi magyarul is megjelent cikksorozata is félreverte a vészharangot. Az olasz professzor szemfelnyitó terjedelmes sorozatához képest a Financial Times globális média- és pénzpiacon betöltött pozíciójához illeszkedő képmutatón demokrácia féltő, kurta cikket jelentetett meg tavaly májusban, bávatag igazság morzsákkal - Miért lesz a CBDC valószínűleg a személyazonossághoz kötve - címmel.

Lássuk az írás főbb vonalait. Az illegális pénzmozgás, azaz bűnözői aktivitás feltérképezése felől indít. Hisz a központi bankok vezetői rájöttek, hogy csakis személyazonossághoz kapcsoltan tudják a CBDC-t működtetni és ezáltal a banki pénzügyi csalásokat leleplezni és így felvenni a versenyt a bűnözőkkel.  Ám, hogy e "nemes" cél megvalósulhasson a jószándékú hétköznapi polgárt is muszáj ELLENŐRIZNI. Hát persze!

A CBDC kiagyalói is érzik, hogy kreációjukkal baj van. Két húsba vágó kérdéssel szembesültek, az anonimitás megtartásával és a hagyományos banki rendszerben létező egyenlegek kezelése során keletkező arbitrázs elvesztésének kockázatával. Tehát a demokratikus játékszabályok felrúgásának szükségszerűsége - még ha a demokratikus berendezkedés csupán látszat  - és a profit vesztés komoly veszély. Ó jaj!!! Eztán félre kell tenni a demokráciát, és még a profitról is le kell mondani? Ennek a fele sem tréfa!

Az írás szerint az eddigi CBDC kutatások és digitális pénz kísérletek (!!!) azt mutatják - Látják! Tehát egy ideje gondosan tervezik! nem összeesküvés elmélet, hanem igaz - hogy az új típusú valuták kibocsátása az átfogó nemzeti digitális személyazonosító rendszerek KIZÁRÁSÁVAL NEM megvalósítható. Tehát kimondják, a CBDC-ket a személyes számlákhoz fogják kötni!!! Ezek személyes adatainkat, hiteltörténetünket és egyéb hozzánk kapcsolódó fontos információkat tartalmaznak.

Tehát a készpénz, mint közjószág megszűnik, ha a CBDC-t bevezetik, és ha a központi bankok nincsenek résen és nem lépnek piacra digitális készpénzhelyettesítőikkel, akkor a magánszektorbeli versenytársak - azaz a kripto valuták - beelőznek, és elviszik az esélyt és kiszívják a hasznot a hagyományos banki rendszerből. És e kriptocégek még a társadalom alsó rétegeinek hátrányos helyzetét is kihasználják.  Ó jaj! Már megint az "együttérzés". És a CBDC még meg sem születik, de máris hamvába hal. Persze, hogy nem így lesz!

Tehát megy a verseny a rabszolgásításért. Meg a „sajnálkozás”, hogy mi lesz, ha csak EGYETLEN szereplő fogja uralni a piacot?! Jut eszembe világkormány, WHO kezébe heteken belül átteendő kötelező oltás elrendelési jog, nesze neked Alaptörvény és nemzeti szuverenitás. Ó! De hát sebaj, mert a CBDC-t úgy kell megalkotni, hogy univerzális legyen és mindenki számára elérhető, hitelképességre és hiteltörténetre tekintet nélkül.  De rendesek!

Viszont ha a rendszer univerzális és anonim - aggódnak látványosan - akkor nem képes felismerni a tiltott tevékenységet folytatókat. Más módon kell akkor harcba szállni, az viszont etikai kockázatot hordoz. Fentebb jeleztük, mindenkit ellenőrizni kell a "nemes" cél érdekében.

És el is érkezünk az anonimitáson túli, második problémához, azaz az arbitrázs profit elvesztésének problematikájához, amit a hagyományos banki szektor kénytelen elszenvedni. Megszakad a szív! További kockázat még, hogy a központi bankok állami intézménnyé torzulnak. Ha a pénz személyiazonossághoz kötött és nem jelképes, helyettesítő csereeszköz – amihez ma mindenki hozzáfér különböző mértékben – az számos erkölcsi- és társadalmi vonatkozású kérdést vet fel, és ez egyáltalán nincs jelen a széles társadalmi közbeszédben.

Épp mikor e sorokat írom, szó szerint a Magyar Nemzeti Bank elnöke Matolcsy György a nemzeti bank fb oldalán az alábbi posztot tette közzé:

matolcsy_cbdc.jpg

2022. március 16. szerda délután kettő tájban

Ebben meg sem említik a Financial Times itt citált cikkének egyetlen kételyét sem. 

A Financial Times szerzője így folytatja:

Arról kéne eszmét cserélnünk, hogy mint társadalom, kiben is bízhatunk, ha a személyes adatainkról van szó? Ennek a kérdésnek a felvetése a gugli és a fészbuk tudatos adat leszívása korában egyszerűen nem több mint képmutatás. De a cikk írója mégis így folytatja, a Facebook, a túlszabályozott magán intézmények úgy mint bankok, vagy a „független” és kormányhoz kötött központi bankok lehetnek azok melyekben egy kicsit bízhatunk, amúgy pedig egyáltalán egyikben sem. Na szép! Ugye…?

A cikk első őszintének tűnő aggodalma az, hogy ha a digitális pénz személyazonossághoz kötött, akkor az adatlopás megugrásával kell számolni. Én meg azt teszem hozzá, hogy ha ezt tényleg bevezetik az emberiség tudattalanjába merült cserealapú feketepiac azonnal életre kel. Jogos és őszinte felvetésnek tűnik még, hogy vajon a személyes adat aktánk mit fog tartalmazni, milyen nem pénzügyi adatokra terjed ki, harmadik fél felé milyen mértékben tagadhatja meg a személy a hozzáférést, és a kormány kiket bízhat meg ezen rendszerek működtetésével, és a megbízottak felelősségre vonhatóságának kérdése sem mellékes. Ugye az oltás is önkéntes. Már akinek.

Ha végső soron a tágabb értelemben vett bankrendszer az, ami kezeli - az egyének milliárdjaiból adódóan igen költséges - pénzügyi és személyes adathalmazt, akkor ki finanszírozza ezen intézmény költségeit? Már megint az extra pénzért aggódik a szerző.

Egy mindenkire ráhúzható kizárólagos megoldás nem lehet működőképes, már csak azért sem mert a nyugat, a fényességes nem keverendő össze a tekintélyelvű Kínával, mely máris az intenzív megfigyelésen alapuló pénzrendszert kényszerített népére, a hosszú demokratikus múlttal rendelkező Britanniában az is ilyesmi nem elképzelhető – érvel a szerző. A hétköznapi brit polgárból már a személyazonosító rendszer gondolata is hideg verejtékezést vált ki. A kelet-európai kommunizmusból felszabadult nemzetek pedig tapasztalatból adódóan résen vannak. Remélem!  

Jelzésértékű lehet egy svájci népszavazás, mely közel hatvanöt százalékos arányban ELUTASÍTOTTA az elektronikus személyazonosító rendszerekről szóló kezdeményezést.

ft_cbdc.jpg

Miért lesz a CBDC valószínűleg a személyazonossághoz kötve?

A szerző konklúziója pediglen, hosszú távon úgysem lehet a CBDC bevezetését elkerülni, ezért rendkívül fontos, hogy a politikusok és a központi bankárok bevonják a nyilvánosságot a személyazonosításon alapuló pénzrendszerek szélesebb körű fejlesztésébe. Hahaha! A WEF-es Klaus Schwab kormányokba beépített politikusai bizonyára ezen vannak. Hahaha. És igen! Cinizmusom helytálló, mert a cikk csattanója szűkszavú, őszinte és rettenetesen veszélyes jövőt sejtet. Szó szerinti fordításban a dípl-lel: „A jelenlegi helyzetben a vita állása annyira specializált és technikai jellegű, hogy fennáll a veszélye, hogy az új monetáris rendszerek mindenféle DEMOKRATIKUS FELÜGYELET NÉLKÜL KERÜLNEK BEVEZETÉSRE.”

Valaki kérdezze meg Matolcsy Györgyöt, hogy itthon a fenti kérdésekkel foglalkoznak-e, vagy a magyarok, belehajszolhatóak szembekötve a mélyen antidemokratikus, rabszolgásító CBDC-be? 

T.H.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budaiszauna.blog.hu/api/trackback/id/tr3917781928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása