BUDAI SZAUNA

Politikai hőmérő egy forró kis helyiségből.

DZSIHÁD A SZAUNÁBAN

2016. május 14. 19:50 - oddbinsa

Három éve seper az uszodában az új seprő. A kezdeti morgás nem csillapodik. Amatőr módon zajlott a szauna- és öltöző felújítás, meg a medence csonkítás. Elviseljük és megszoktuk a bénázást, de csak, mert szeretjük az uszodát, az úszósportot és a törzsvendégek teremtette hangulatot. De napról-napra szorulunk ki a Kondorosi Uszoda derűs, párás teréből. Két éve a szezon végére adták át az új szabadtéri medencét, így aztán birtokba venni tavaly lehetett igazán. Mondhatni alig-alig, mert a vízilabdázók rátenyereltek. Sőt, azóta is minden a vízilabda körül forog.

Rövidített hétvégi nyitvatartásokkal borzolja a vezetőség a törzs- és alkalmi vendégek idegeit, mondván színvonalas vízilabdameccseknek ad a Nyéki otthont. Az ilyen fantasztikus meccseken felvonul a magyar televízió közvetítő kocsija egy rakás kamerával, kábellel, elektromos reklámfallal. Gratulálok! Ideális páros az elektromosság és az uszoda nedves padlója.

A szaunában továbbra is sikerül jobbára jókedvűen eszmét cserélnünk húslevesről, filmekről, hosszú- és rövidtávúszásról és napi történésekről, politikáról is főként békésen. Az Európát fenyegető veszélyekről még Zsihádot a szír mérnök srácot is megkérdeztük. A szülőföldjét sújtó háború okait folyékony magyarsággal magyarázta, és nem meglepő módon kiderült okfejtéséből, hogy a nagypolitika a felelős a brutális rombolásért, és a minket sújtó emberözönért. Zsihád negyed évszázada már, hogy elvégezte a budapesti Műszaki Egyetemet és senkinek sincs vele baja, hisz magasan képzett, megtanulta a nyelvünket, kedves és ő is törzsvendég az usziban, damaszkuszi nagymamája és számos rokona pedig keresztény.

Tavaly aztán ismét eluralkodott a felújítási láz és medenceteret és a kupolát kezelésbe vették, kipingálták. De csak részben sikerült a mutatvány! Felfoghatatlan, hogy miként lehet két felújított tér közt a padlót kihagyni a felújításból és – a szauna és a kismedence tere közt a gusztustalanul rohadó ajtófélfát szintúgy?! 

 uszi_ajto_felfa_k.jpg

A rohadás marad

Idén, állítólag, újra nekifognak a nagy dúlásnak, így újabb csökkentett szolgáltatással és nyitvatartási idővel kell számolniuk a vendégeknek. Sőt, ezen a hétvégén, szombaton hat órával kurtították meg a nyitvatartást, vasárnap pedig néggyel. Indoklás nélkül, még csak vízilabda mérkőzés sem lesz! Pünkösd hétfőn pedig egyáltalán ki sem nyitnak! Az, hogy a csütörtök és a péntek a Nyékiben egy órával rövidebb vagy, hogy május elsején zárt ajtók voltak, már említésre sem volna érdemes, ha nem tudnánk, hogy ez a hivatalos strandnyitás nagy napja. Persze, hogy elmaradt. Az meg, hogy számtalanszor képtelenek időben értesíteni a népet a mozgó nyitvatartásról, viszont annál inkább!

Hogy a címben elírtam volna a szót dzsihád pedig Zsihád? Nem írtam el. A harc estünkben az uszoda balfék vezetősége és a komoly bérletárakat kiperkáló elégedetlen törzsvendégek közt zajlik. A fent emlegetett amatőr üzemeltetési „megoldások” miatt.

Azt pedig már csak hab a tortán, hogy az intézményvezető rendszeresen a főbejárat előtt a lépcső tetején cigarettázik. Egy sportlétesítmény vezetője! Végül is nem kell jó tüdejű sportembernek lenni egy uszoda irányításához, de szakembernek lenni nem ártana!

Kíváncsian állunk a nyári nyitás elébe.

Tallián Hedvig

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budaiszauna.blog.hu/api/trackback/id/tr688717082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása