BUDAI SZAUNA

Politikai hőmérő egy forró kis helyiségből.

HIBALELTÁR

2013. október 26. 22:51 - oddbinsa

Tologatom egy ideje, hogy megírjam-e a skandalumba illő helyzetet. Legyen a törzsuszodázók egyöntetű morgása az indokom. Mert erősek a hiányosságok egy ideje kedvenc helyünkön. Annak minden terében. Íme, a leltár!

Az öltözőben a hajszárítókat hosszú idő után kicserélték a nyár közepén. De mire beköszöntött a hűvösebb idő nemhogy alig működik talán kettő a sokból, de néhányat le is szereltek. Az új készletből!

Menjünk tovább. Irány a medencetér. A legnagyobb fájdalma mindenkinek, hogy a harminchármas medence a mozgó fal miatt már csupán huszonötös. Az előző mozgó falhoz képest, ami néhány hónap után elemeire bomlott, ez sem kutya, mert itt-ott már ez is rozsdásodik. Arról nem beszélve, hogy vízben tartózkodásával a feszített víztükör szűnt meg, nem nyelődnek el a hullámok, hanem visszaverődnek hömbölgést okozva.

A megkurtított medencébe rövid sáv elválasztó kötelek kellettek. Na! Ezek meg beillenének húsdarálónak. Ki volt vajon az a hatalmas szakértő, aki propellereket tervezett a kötélre gömbök helyett? És ki vásárolta ezt meg? Bizton nem úszó volt. Kék-zöld és csupa horzsolás a kezünk, a karunk, ha véletlenül megcsapjuk úszás közben a kötelet. Lehet óvatoskodva a kötéltől távol úszni. De így meg az amúgy is összetöpörített medence úszhatósága válik még kényelmetlenebbé. Bezzeg a vízipóló kötelei gömbölydedek. Folytassam a hibaleltárt?

Kukkantsunk be a szaunába! Tekintsünk el a felújítás miatti létszámnövekedéstől, ami az egy szaunára eső népességet illeti, mert lesz ez még így se. Valahogy türelemmel kivárjuk az átadás pillanatát, ugyan kissé összezsúfolódva, a lecsökkent szauna-négyzetméteren. De azt semmi nem indokolja, hogy a szauna hőmérsékletét olyannyira visszavegyék, hogy mire az izzadás megindul, az uszodázónak el is megy a kedve a langyos kis helyiségtől. Hatvanöt fok? Vicc. De az igazi vicc, a rohadó lambéria! A sikamlós padok! Na, jó mindjárt jön a felújítás. Vajon miért nem akkor zajlott a szauna felújítás, amikor a nagymedencét pucerálták nyárvégén? Mert, hogy a két dolog nagymedence és szauna egy térben található.

A szauna melletti kismedence falán meg a fogas fityeg jó ideje. Kinek nincs erre szeme? Spórolnék a dicsérő szavakkal? A már felújított szauna átadása késik. A dicsérő szavak is.

Tallián Hedvig

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budaiszauna.blog.hu/api/trackback/id/tr105600894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása