BUDAI SZAUNA

Politikai hőmérő egy forró kis helyiségből.

VESZÉLYBEN IS PÁRBESZÉD AVAGY EGY CSÓNAKBAN EVEZÜNK

2022. október 07. 18:43 - oddbinsa

Politikai tanulmányokat folytattam anno és felzaklat, hogy a jogállam, a demokrácia, a szuverenitás alapfogalmai mostanra ugyanolyan értéktelen kellékekké váltak, mint egy harmadrangú színház papírmasé dekorációi. De mi az, ami ezt tette és elvette még a látszat-játékainkat is, hiszen mostanra - ezért e hasonlat -, már nyilvánvaló, hogy a demokrácia, a jogállam is csak fedősztori volt.

Ki az a Mr. Globál, aki olyan marketing eszközöket használ önnön létezésének elfedésére, mint az Egyesült Államok elnöke, akiről elhiteti a tömegekkel, hogy valóban irányít egy egész országot..., meg a demokratikus parlamenti választás intézménye, amin ha részt veszel, úgy tudod, valóban beleszóltál a dolgok menetébe... Rettentő érzés, hogy politikai tanulmányokat folytattam és elhittem a parlamenti demokráciát...

Miközben hosszú évtizedek óta tartó pénzügyi puccs és globális államcsíny zajlik... Ellenünk! Átláthatóság, elszámoltathatóság fogalmai is csupán politikai kommunikációs gumibotok olyan kitartottak vagy megvezetettek kezében, akik maguk sem értik mit is kéne átláthatóvá tenni. Elsőként a világot gúzsban tartó uzsora rendszert kéne leleplezni, amit felettébb civilizáltan hitelnek, meg államadósságnak mondanak. Az elmúlt három évtizedben Kelet-Európa és benne hazánk ennek az aljas csapdának a foglya, meg az egész világ, de magyarként magunkért aggódom elsősorban. 

Röviden és villanás szerűen saját tapasztalatból a csapda "arcairól":

Bizonyára emlékszik még a kedves olvasó, hogy mikor lett meg az első egyszerű mobilja, aztán mikor és miért csatlakozott a fé(l)szbuk - akkor még nem tudta, függők - népes táborához, aztán mikor lett meg az első okostelefonja? Mert amikor önként és örömmel lett egyszerű mobilos, azt még biztos nem sejtette, hogy a buta kis mobilja, amivel vagánykodott, egy nyomkövető eszköz. Újdonsült mobilosként a kilencvenes évek végén egykori, rendőrtisztté lett osztálytársamtól, tudtam meg, hogy cellainformációkból - a mobil adó-vevő tornyok adataiból - tudják könnyebben elcsípni a bűnözőket. Másfél évtizeddel később lett okostelefonom. Én ökör! Önszántamból és az előző információt nem továbbgondolva önként tettem egy lehallgató, agyamat-kurkászó, adataimat és metaadataimat szüretelő, gondolataimat fürkésző "fegyvert" az okostelefont a mindennapjaim részévé. Kész agyrém. Tehát mi ez? A gazdaság és a politikai hatalom folyamatos lépésenkénti centralizálása a totális ellenőrzés érdekében ilyen kütyükkel.

caf_cjh.jpg

Catherine Austin Fitts pénzügyi guru és C.J. Hopkins drámaíró, esszéista

Ma már kártyával fizet a többség. Sőt, annyira okos, hogy már okostelefonnal fizet, ezért azt is tudják, mikor vett seggkenőcsöt. És! Ha nem figyelünk kiforgatják a kezünkből a készpénzt! És! Ha nem figyelünk végleg kifosztanak, és bottal üthetjük valaha volt szabadságunk nyomát. 

TESSÉK MINDIG KÉSZPÉNZZEL FIZETNI és LESZOKNI AZ OKOSTELEFONRÓL!!! Utóbbi nehéz, de nem lehetetlen.  

Az egyik jó hír az, hogy vissza tudjuk szerezni a szabadságunkat a másik pedig, hogy a hitel és kifosztás alapú elnyomás jövedelmezősége eltörpül a mellett a bőség és gazdagság mellett, amit egy nyertes-nyertes beállítódáson alapuló, egészséges gazdaságot működtető rendszer tud hozni. Nyugi, semmi kommunizmus! Viszont annál sokkal nagyobb a veszély!

Elöljáróban, ezt a személyes szálakkal átszőtt néhány gondolatot szerettem volna hozzáfűzni ahhoz a beszélgetős videóhoz, amit magam fordítottam, majd Dér Imre ellenőrzött és feliratozott. Mélyen hiszek a terített asztal melletti beszélgetések jövőt meghatározó és megváltoztató erejében. Ugyanis ma MAGYARORSZÁGON mindennél jobban szükség volna erre a megértő párbeszédre.

caf_cjh3.jpg

Catherine Austin Fitts pénzügyi guru és C.J. Hopkins drámaíró, esszéista

pillanatkép a We need to talk about Mr. Global című filmből, ami magyar felirattal Egy csónakban evezünk címmel jelent meg 

Mert milyen veszély ülteti egy asztal mellé a New-York-i liberális drámaíró esszéistát és a vidéki konzervatív pénzügyi gurut, az idősebbik Bush kormányának távozásra kényszerült tagját, hogy aztán mélyen egyet is értsenek? Egy holland halászhajón beszélgetve kezdik el a körülöttünk zajló világszintű - a totális elnyomás irányába mutató - folyamatokat közösen értelmezni.

E négyrészesnek ígért beszélgető film első részében, melyet bő egy éve, 2021 augusztusában rögzítettek, C.J. Hopkins és Catherine Austin Fitts nem csupán látszat demokráciánkat és e kereteken belül létező szabadságunkat fenyegető veszélyek természetét próbálják meghatározni személyes történeteik, saját megtapasztalásaik alapján, de a fennálló, végzetesen pusztító gazdasági renddel szemben egy győztes-győztes, valóban virágzásra képes emberi világ alapképletét is felcsillantják.

Kijózanító, és egyben reményt adó igazi csemege ez a szűk negyven perc. 

 

Ha nem nyílik, ennek a linknek a bemásolása segít: https://www.bitchute.com/video/yQ5sdOZdD71L/

Tallián Hedvig

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://budaiszauna.blog.hu/api/trackback/id/tr2317949170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása